Pattogjon a popcorn

Pattogjon a popcorn

Így láttam én: Cuckoo

Nem egy igazi kakukktojás

2024. október 21. - FilmKrisz

Nem is olyan régen elég sokat hallottama Cuckoo című filmről. Olyasmiket mint, hogy különleges és elég para. Szépen lassan én is eljutottam odáig,hogy meg tudjam nézni ezt az alkotást.

 cuckoo-hunter.webp

Azt aláírom, hogy különleges. A képi világa is már kicsit más, mint az átlagos filmeké. Mintha egy kissé tv-film és '80-as évekbeli mozi keveréke lenne. Ez kifejezetten jól áll neki, többek közt a helyszín miatt is. Ugyanis egy hegyek között lévő, eléggé elszeparált üdülőhelyen járunk. Oda követjük az alapból elég furcsa családot, akiket több szempontból is megrángatott az élet. Közülük is Hunter Schafer a főszereplő, akinek a szemén keresztül nézhetjük mi is bontakozik ki ebben az elég nyomasztó és kellemetlenül furcsa környezetben. Schafer egyébként az Eufória című sorozatból lehet ismerős. Ott is elég jól játszott és ebben a filmben is van legalább egy elég komoly jelenete de összességében is rendben van a teljesítménye. Színész fronton még Dan Stevens-t mindenképp megemlíteném. Na nem azért mert kifejezetten nagyot alkot, csak mert jó őt mostanában látni. Valahogy garancia arra, hogy biztosan nem egy mindennapi karakterrel lesz dolgunk. Ez itt is így van.

 images-2_fill_size_2000x1125_v1723139692.jpg

Ahogy a Cuckoo sem mindennapi film. Ennek fő okai már az előbb említett nyomasztó és furcsa hangulatot keltő elemek. De az írás elején bemutatott jellemzés második felével, miszerint félelmetes, már nem tudok teljesen egyetérteni. Persze, vannak benne jól eltalált jelenetek de elég kevés. A rejtély egyébként nem rossz de sok helyen lyukas a történet és nem ad túl sok kapaszkodót. Vagy csak én voltam suta ahhoz, hogy mindenre rájöjjek. A fenyegető tényező sem nevezhető szerintem kifejezetten rémisztőnek.

 202408659_1.jpg

Ezek ellenére nem tudom rossz filmnek nevezni a Cuckoo-t, mert benne van az alap, ami különlegessé teszi. Csak sajnos a feltét volt szűkös. 

 

cuckoo_2024_film_poster.png

A bejegyzés trackback címe:

https://pattogjonapopcorn.blog.hu/api/trackback/id/tr4918713024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása