Pattogjon a PopCorn

Filmekből sosem elég, ha mégis ,akkor ott a sorozat

2023. jan 27.

Szerintem Toplista, avagy 2010 legjobb filmjei

írta: Mozista1
Szerintem Toplista, avagy 2010 legjobb filmjei

Mint minden egyéni toplista esetében, most is igaz, hogy ez egy teljesen szubjektív sorrend. Teljes mértékben vállalom, hogy nem vagyok sem filmszakértő, sem hatalmas kritikus. Egyszerű popcorn mozizó vagyok, aki imádja a filmeket és imádja élvezni őket. Plusz nem láttam minden évben, az összes filmet. A listám így került kialakításra.

20. Frozen

Nem, nem a Jégvarázs Frozen. Hanem egy fagyos közegben játszódó, túlélő thriller. Ami amellett , hogy izgalmas, az atmoszférához renegeteget hozzáad a jéghideg közeg.

51ixtnvwphl_ac_sy580.jpg

19. Predators

Antal Nimród rendezése nem azért került be a toplistámba, mert magyar. Közel sem vagyok elfogult a magyar rendezőkkel, színészekkel , sőt. De a Predators egy izgalmas és alciódus mozi. Amiben nem ...

Tovább Szólj hozzá

2023. jan 26.

Random kritika: Deja Vu

írta: Mozista1
Random kritika: Deja Vu

Tipikus Tony Scott film, némi (idő)csavarral

Úgy emlékeztem, hogy láttam a Deja Vu-t. De nem volt Deja Vu-m , miközben néztem. 

065.jpg

Mert ezt a filmet én még teljes egészében nem láttam. Na de most. Rögtön azzal kezdenék, hogy a film nagyon erősen indít. Egy brutális merénylettel. Megadta az alaphangot a filmnek. Bár ez később némileg alábbhagyott. Átváltottunk egy tipikus Tony Scott akciófilmbe. Ami nem jelent rosszat. Én bírom a fickót. Persze most is használt némi fantasy fűszerezéssel tálalt high-tech cuccot. Sőt itt talán túl is sózta. Nyilván átgondoltabb filmek is mutattak már fel logikátlanságokat a témában. Ettől nem is egy Interstellart kell várni. És ha nem így teszel, akkor egy teljesen élvezhető akciófilm lesz belőle. Denzel Washingtont nem igazán szeretem, de az ...

Tovább Szólj hozzá

2023. jan 26.

Pársoros sorozatos: Servant (1-2 évad)

írta: Mozista1
Pársoros sorozatos: Servant (1-2 évad)

Én bírom Shyamalan-t, de...

Tudom élni ennek a fickónak az agymenéseit. Akkor is ha látom a hibáit. A Servant-ban pedig van pár.

servant-season-2-rupert-grint-toby-kebbell-lauren-ambrose-1609935164.jpg

De kezdeném a pozitív dolgokkal. Az atmoszféra nagyon jó. Ez a szürkés, steril képi világ. Az állandó borús ,esős időjárással nagyon fekszik. A sorozat alaptematikájához pedig főleg. Ez pedig nem más,mint egy rejtélyes es nyomasztó cselekmény. Nem kevés abszurddal. De eddig még semmi baj nem is lenne. Színészek terén mindenképpen kiemelném Rupert Grintet. Amelett, hogy nagyon jó volt látni , nagyon jól is játszott. De a negatívumok: ez a nyomasztó atmoszféra társul egy nagyon lassú tempóval is. Ami eleinte nem volt zavaró. Még hozzá is adott a hangulathoz. Plusz az abszurd es gusztustalan jelenetek segítettek átlendülni egy-egy ...

Tovább Szólj hozzá

2023. jan 26.

Így láttam én: Minden idők legelképesztőbb sörfuvarja

írta: Mozista1
Így láttam én: Minden idők legelképesztőbb sörfuvarja

Minden idők legaranyosabb háborús filmje

Sört hoz neked , kell ennél jobb barát ?

612431_1660810111_6707.jpg

Amelett,hogy ez a film elképesztően aranyos, nagyon komoly dolgokat is bemutat. Mindezt nem hatásvadász módon , mégis hatásosan teszi. Ezeket a dolgokat pedig Zac Efron szemén keresztül nézhetjük. Annak a Zac Efronnak a szemszögéből, aki még sosem volt ennyire aranyos. Egyszerre esetlen és hihetetlenül bátor. Mindezt jó alakítással mutatja be. Látszólag úgy, hogy egy-két jeleneten kívül meg sem erőltette magát. Színészek terén még láthatunk egyébként egy teljesen indokolatlan Russel Crowe-t is. Viszont nincs indokolatlan leszakadt testrész mutogatva és ehhez hasonlók. Ez a film nem ezzel akar hatást elérni, hanem a szellemiségével. Ennek az alkotásnak van szíve és rettentő szerethető. Úgy ...

Tovább Szólj hozzá

2023. jan 26.

Pársoros sorozatos : A Nagy Fehér Főnök

írta: Mozista1
Pársoros sorozatos : A Nagy Fehér Főnök

Örömteli látni, hogy ilyen sorozatok készülnek hazai fronton mostanság. 

a_nagy_feher_fonok1-masolat_-1024x576.jpg

Végre egy olyan vígjáték-sorozat, ami nem bugyuta és nem elképesztően gyenge poén téren. Amellett, hogy a Nagy Fehér Főnök vicces, komoly üzeneteket is hordoz magában. Néha rejtve, néha az arcunkba mondva dolgokat. Színészi játék terén teljesen jó alakitásokat láthatunk. Persze sok a visszatérő arc, mivel kishazánkban a népesség nem túl nagy, így a meritesi lehetőség sem. De mostanság ezen a téren is előrelépni látszik a hazai szakma. A Nagy Fehér Főnök tehát egy rettentő vicces és bátor sorozat.

 

8/10

raw_2.jpeg

Tovább Szólj hozzá

2023. jan 26.

Pársoros sorozatos : Király

írta: Mozista1
Pársoros sorozatos : Király

A Király, király

Eleinte egyáltalán nem érdekelt ez a sorozat. Ez pedig azért volt, mert azt hittem, egy Zámbó Jimmyt körbenyalogató széria lesz. Hű mekkorát tévedtem.

nagy-ervin-zambo-jimmy.png

És erre a véletlen megtekintés hívta fel a figyelmemet. Pár rész után rájöttem, hogy akármennyi is igaz ebből a sorozatból, ez egy rettentően kemény és szókimondó alkotás. Sok olyat megmutat, amit sokan nem akartak látni. Páran pedig takargattak. Nagyon erős részek vannak a sorozatban. Kiemelendő Alföldi Róbert jelenete, Jimmy házában. De Nagy Ervin az egészet tekintve is szenzációs. Nekem Olasz Renátó annyira nem tetszett. Szerintem egy az egyben az Aranyéletbeli karakterét hozta. Ami jó volt, csak itt szívesen láttam volna mást. Amikor már azt hinnéd, hogy nincs lejjebb, a sorozat ...

Tovább Szólj hozzá

2023. jan 26.

Így láttam én : Vérapó

írta: Mozista1
Így láttam én : Vérapó

Kihívót kapott a Die Hard?

Ha a fight-okat és a badass stílust nézzük mindenképp. De azért minden hype-ot félretéve, az egyértelmű, hogy Bruce Willis klasszikusa egy filmtörténelmi tényező. És ez egyenlőre a Vérapóról még nem mondható el. De David Harbournak nincs semmi oka szégyenkezni, sőt. Rettentő szimpatikus volt a szerepben. És mocskosul kemény. A killek nagyon oda vannak téve. A film ritmusa legtöbbször jó, de akármennyire is pörgős volt, engem néha elvesztett. Azért nem lesz minden karácsonykor újranézős, mint a fent emlitett alkotás.

verapo.jpg

De mindent összevetve egy nagyon pozitív dolog, hogy tudnak még új, kreatív karácsonyi filmet készíteni nekünk.

8/10

verapo_chimney2_1080x1350_v18.jpg

Tovább Szólj hozzá

2023. jan 26.

Random kritika : Dr. Dolittle 1-2

írta: Mozista1
Random kritika : Dr. Dolittle 1-2

Ezeket a filmeket, mindenki, akinek van TV-je, már vagy 5-ször látta. Én is és nagyon jólesett feleleveníteni az emlékeket.

Az alaptörténet vicces és kreatív. Eddie Murphy rettentő szerethető ebben a szerepében. Az állatok nagyon jól vannak megszemélyesítve. Pedig általában engem le szokott dobni, ha egy állat beszél. Itt ez másképp van. És ez talán köszönhető annak is, hogy ennek a filmnek a szövegkönyvét még nem nyírta ki a PC, így a korhatárbesorolás ellenére is rettentő bátor és vicces.

772.jpg

A második részre úgy emlékeztem, hogy kicsit gagyi. Rosszul. Ez szintén egy marha vicces és jópofa alkotás. Szintén szókimondó és ülnek a helyzetkomikumok is.

image-w1280.jpg

Egy mese habbal, de nagyon finom!

1-2

7,5/10

51vop4k4r8l_ac_sy580.jpg

Tovább Szólj hozzá

2023. jan 26.

Random kritika : Az igazi kaland

írta: Mozista1
Random kritika : Az igazi kaland

Soha nem láttam még ilyen szimpatikus Matt Damon-t

Ez egy igazán aranyos film. Egy igazi kis családi cukiság. Matt Damon még soha nem volt ennyire aranyos. Bár néhol érződik a Hallmark-os, B film hatás, ezt simán el lehet nézni ennek a filmnek. Mert tényleg annyira édes. A története egy mese, de néha ilyen is kell. Ha valóságtartalma van, akkor pedig még jobban esik. És a színészek rendesen odatették magukat.

20120330-az-igazi-kaland4.jpg

Az Igazi kaland igazi kis családi film.

7/10

12880_39.jpg

Tovább Szólj hozzá

2023. jan 26.

Random kritika : Bodies Bodies Bodies

írta: Mozista1
Random kritika : Bodies Bodies Bodies

Egy újabb olyan film, ahol nem sajnáltam senkit. Így már a legelejétől mindenféle izgalom nélkül nézhettem. Ez sajnos végig így is maradt.

bodies-bodies-bodies.jpg

Ugyanis a BBB konkrétan egy unalmas film, amiben semmi extra nem történik. Persze, próbálkoznak de olyan szinten mellé megy minden effajta próbálkozás, hogy az egész súlytalannak hat. Pár, sötét helyiségben játszódó jeleneten kívül konkrétan semmi félelmetes nincs ebben az állítólag részben horrorfilmben. Oké, horror-vígjáték. És melyik rész volt vicces? Irritáló az volt. Minden egyes karaktert és minden egyes mondatukat tekintve.

4,5/10

mv5byta2odg5zjgtotu2my00mzfklwi0nzmtzmq5mmrhmwu1nzhlxkeyxkfqcgdeqxvymtm1mte1ndmx_v1_1.jpg

Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása