2022. dec 02.

Így láttam én: Troll

írta: Mozista1
Így láttam én: Troll

A norvégok megcsinálták a Godzillát, egyből a tékák polcaira

Bár jótól lopni nem bűn, ezt a Troll elég gátlástalanul teszi.

342200_1654785965_516.jpg

És sajnos nem jól. Egyrészt konkrétan jelenetek vannak átemelve a '98-as Godzillából. Másrészt erre semmiféle jópofa reflexió nincs. Sőt, még egy ponton be is mondják King Kong nevét. Ami ha poénosan lenne elhelyezve, akkor egy olyasfajta önreflexió lenne a filmben, ami sok bűnét jóvá tenné. De nem. Így sajnos ezek a bűnök, feloldozás nélkül maradnak. És ezekből a bűnökből sok van. Kezdjük ott, hogy a film rettenetesen komolyan veszi magát. Ami annak tekintetében, hogy a Troll maga hogy néz ki, már nevetséges. És itt nem arra gondolok, hogy gagyin lett megalkotva. A megalkotás gondolata volt már eleve hibás. Aztán ott vannak a karakterek, akik szintén véresen komolyan vették magukat. Élen azzal a katona faszival, aki annyira akart Tyler Rake lenni, de csak a Kőagy őrnagy jött össze neki. Egyetlen szimpatikus karakter volt, azt is kinyirták kb. a film felénél. Bocs a spoiler-ért, de higgyétek el, mindenkinek szivességet teszek azzal, ha emiatt a kritika miatt nem nézi meg a Trollt. Egyébként olyan bődületes baromságok vannak a film második felében, hogy az egetrengető. De még ezekre is a feleségem hívta fel a figyelmemet másnap reggel, mert annyira érdektelenségbe fullad ez az alkotás a végére, hogy már egyszerűen nem tudtam arra figyelni, ami a képernyőn történt. A szomorú az, hogy én egy jó filmre számítottam.

A Troll előjelei ugyanis azt mutatták, hogy egy igényes szörnyfilmet láthatunk majd, skandináv köntösben. De ezalatt a köntös alatt nem egy ijesztő lény lapult, hanem egy félig leeresztett, lyukas gumiszörny.

aaaabef06cqswlgapvn-5xhnrbgjylijazjrsidpuocq7fwxz2bdwlkyldlzy98oaj1lfzvwd0wdrw8dwwoenw_hplsn5x4p9tnjfw9bgsbyxrtkuyct1fcu0wun6cmmkv3isa7zoa.jpg

Szólj hozzá